Hopp til hovedinnholdet

Hei, har hatt en ganske dårlig periode når det gjelder penger og slikt.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, har hatt en ganske dårlig periode når det gjelder penger og slikt. Har prioritert alt annet enn regningene mine og nå har de hopet seg opp i ganske mange uker, her snakker vi om ett beløp på rundt 20-30000kr. jeg har ikke råd til å betale alt dette med den lønnen jeg tjener nå siden jeg også må betale mat og husleie. Finnes det noen løsning på dette, noe som ett lån eller noe sånt som jeg kan betale alt dette med og det da trekkes ett fast beløp fra konto hver gang jeg får lønn? eller finnes det noen annen løsning, på forhånd takk for hjelpen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du ser at du må gjøre noe med dette før det blir enda værre.

 

Jeg anbefaler deg å kontakte stedene der du har regninger. Forklar situasjonen og be om å få betale beløpene over noe lengre tid. FInn først ut hvor mye du klarer å betale, og prøv å dele det på de ulike selskapene du skylder penger.

 

Offentlie instanser er ofte greie på lange nedbetalinger, det kan også teleselskapene være.

 

Dersom du ikke får aksept for en lengre nedbetalingstid og ikke har mulighet til å inngå et privat lån med faste tilbakebetalingsavtaler (inkludert avtaletrekk fra kontoen din), kan du snakke med banken din om et lån. Men gå aldri med på å ta opp kreditt, dvs få kredittlån der renten er høy. Da er det bedre med nedbetalingstid på lån på eks. to år. Banker har firnansieringsrådgivere du kan ta en prat med.

Lykke til. Og så håper jeg du klarer å motstå fristelser framover, og prioritere å betale faste, viktige utgfter. Det er faktisk en lærdom vi alle må lære opp på vei inn i voksenlivet.

 

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du eller skal du skaffe deg kredittkort? Les dette!

Jente handler på nettet (colourbox.com)

Når du betaler noe med kredittkort, betyr det at du utsetter betalingen. Du må være over 18 år for å bruke kredittkort. Enten du allerede har et kredittkort eller vurderer å skaffe deg ett, er det lurt å sette seg inn i hva et slikt kort innebærer.

Les mer

Hva koster det å bo?

Flyttekasser, ung.no

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv, og hvordan finner du et sted å bo?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din


Quiz: Hva vet du om sjøvett?

Hvor lang båt kan du kjøre uten båtførerbevis??