Hopp til hovedinnholdet

Formue og skattelister.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har et kort, men for meg viktig spørsmål, jeg vet nemlig ikke hva det betyr med "formue", altså: Når det står på skattelistene at noen har f.eks 180 000 i formue, hva betyr da dette? At vedkommende har den summen på konto? Kan du utdype dette med klare ord, vil det være til stor hjelp. I tillegg lurer jeg på hva det vil si når noen har f.eks 40 000 i inntekt ifølge skattelistene, er dette gjennomsmittelig/fra en tidligere periode hvor personen arbeidet/hadde sommerjobb etc, eller er det den summen personen tjener nå? For jeg vet om en som har omtrent det i inntekt ifølge skattelistene, men som går på vanlig vgs og ikke har noe jobb. Han har jobbet tidligere, men det var bare å pakke tabletter i esker (slankepiller, hehe) og det er vel begrenset hva man tjener på det?! Er det forresten slik at når man har en såpass enkel jobb (det er vel ofte mer sånn som mennesker i institusjoner gjør på bare for å være sysselsatt, har jeg hørt) så betyr det at man ikke har vært kapabel til noe mer krevende? Det var altså plutselig 3 spørsmål, men tusen takk for svar på forhånd! Først og fremst er det dette med formue jeg må få vite, fint om det kan sies litt tydelig. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


I skattelistene er det netto ligningsformue som står oppført under formue. Det betyr at noen kan stå oppført med 180.000 i formue selv om de er langt rikere enn som så. Er du nysgjerrig på din reelle formue, er det mange ting som spiller inn. Sjekk f.eks. denne "formuekalkulatoren" så får du et inntrykk av alt som samles i og skjuler seg bak bekgrepet formue.

 

Inntekten på skattelistene viser til hva personen tjente det foregående året, dvs. skattelistene som offentliggjøres i år (201) viser den skattbare inntekten for 2009. Det betyr at en person i dag kan tjene både mer enn mindre enn det skattelistene viser. Det er også greit å vite at noen pga. store fratrekk kan stå med nesten null inntekt, selv om de har tjent svært godt.

 

Pakkearbeid som du sikter til kan passe alle som trenger å tjene noen penger ved siden av studier o.l., så det er ikke noe å skjemmes over.  

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din


Quiz: Hva vet du om trafikk og førerkort?

Hvor mange prikker må du få på førerkortet før du mister førerretten for 6 måneder?