Hopp til hovedinnholdet

hvor høyt lån jeg kan ta opp, og hvilke banker som gir ut lån til lærlinger

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en gutt på 18 år som jobber som lærling. Er ikke 100% sikker på lønna jeg får i året enda. Men jeg vet det er over 8000kr i måneden det første halvåret før det stiger. I det siste har jeg søkt litt rundt om i forskjellige banker osv. for å se hvilke som tilbyr rimeligst billån. For en liten stund siden klarte jeg endelig å finne bilen jeg var på utkikk etter. Og må ta opp et lån for å få råd til den. Lånet jeg er ute etter er på 200 000kr og jeg stiller selvfølgelig med egenkapital. Jeg lurer grådig på om jeg klarer å få tatt opp et slikt høyt lån når jeg er lærling. Både meg selv og mine foreldre har regnet ganske mye på det. Og kommet frem til at det ikke blir noe problem å betale ned lånet. Dersom det oppstår en uforutsett hendelse i min økonomi kan mine foreldre dekke avdragene ettersom de er ganske velstående. Hadde vært utrolig hjelpsomt om dere kunne gitt et svar angående hvor høyt lån jeg kan ta opp, og hvilke banker som gir ut lån til lærlinger. Må også beklage for at jeg skriver litt rotete. Har dårlig tid akkurat nå, det er grunnen. Takker for svar på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det blir opp til hver enkelt bank å vurdere om de vil gi deg dette lånet eller ikke. Derfor er det lurt å sjekke litt rundt hos forskjellige banker, også for å sikre at du får de beste betingelsene på lånet dersom du får det innvilget. Jeg har ikke noe fasitsvar på hvilke banker som gir lån til lærlinger. Hele din økonomiske situasjon og tenkt inntekt i framtiden vurderes av banken, dette vil altså være forskjellig i hver lånesøkers tilfelle.

 

Det kan være lurt å ta med deg en av foreldrene dine i banken eller eventuelt ha med en fullmakt fra dem der det står at de kan stille opp og betale dersom du selv ikke skulle klare å følge opp avdragsbetalingene.

 

Lykke til i banken! Jeg krysser fingre :)

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din


Quiz: Kva veit du om alkohol? #2

Kva er aldersgrensa for alkohol i USA?