Hopp til hovedinnholdet

Kan mamma ta penger ut av kontoen min?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en mamma som tar penger fra min konto. Dette fant min far ut (mamma og pappa er skilt). Faren min fant ut av det nå nettop, fordi det kom sånn papir fra banken min som det står hvor mye jeg har på kontoen min. Jeg ble veldig skuffet når faren min kom å fortalte meg om hva moren min har gjort, for moren min har tatt mange penger som jeg har fått av min bestefar igjennom min barndom (bestefaren min er nå død). Hun har trolig tatt 15.000 kr fra min konto Mitt spørsmål er: har hun rett til å ta penger fra sitt egent barn Hilsen gutt 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Utgangspunktet er at penger du har fått til bursdag og lignende er dine, og moren din skal ikke ta disse pengene. Foreldre disponerer barnas konto frem til de er 18 år for å forvalte pengene på en fornuftig måte til barnets beste. Det betyr at moren din kan ta ut penger fra kontoen din for å f.eks kjøpe ting du trenger eller ønsker deg.

 

Jeg synes du og faren din skal snakke med moren din og høre hvorfor hun har tatt pengene ut fra kontoen din. Det kan være mange grunner til at hun har gjort det, og ikke bare at hun har tatt dem fra deg.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din