Hopp til hovedinnholdet

Går vg3 påbygging. Bor alene. Noe støtte fra NAV?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en kar på 23. så det ikke gikk an å velge her! Situasjonen min er at jeg bor for meg selv og går på vg3 allmenn påbygg! får ca. 6760 kr der, men har en husleie på 4500 + strøm, og problemet er at det ikke er mange steder der det går an å leie noe i denne byen som er billigere enn det. Så jeg lurte på om jeg har rett på noe livsopphold fra NAV selv om jeg har bortebostipend? For det her går ikke rundt. Mvh André

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, og takk for spørsmål!

 

Som hovedregel har man ikke rett på økonomisk sosialhjelp mens man er elev i videregående skole eller student ved høyere utdanning. De som ikke klarer seg med lån og stipend må derfor ofte ta seg en deltidsjobb ved siden av studiene. Det er svært vanlig med deltidsjobber blant studenter, spesielt i områder der boligprisene er høye.

 

Selv om du ikke har rett på økonomisk sosialhjelp, så er det likevel lurt at du tar kontakt med Nav der du bor. Der kan du få hjelp i form av råd og veiledning for å sjekke om du har andre rettigheter eller muligheter som du ikke har prøvd eller ikke er klar over. Nav kan selvsagt også bistå deg med å søke deltidsjobb.

 

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen Nav (www.nav.no), i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din