Hopp til hovedinnholdet

Skaffe oss hund - Problemet er at vi har ikke råd til å kjøpe en

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og moren min har blitt enige om at vi skal skaffe oss en hund. Den må være liten, og helst ikke så gammel. Kan godt være blanding. Problemet er at vi har ikke råd til å kjøpe en, så vi leter etter noen som omplasseres, men det er ikke så lett. Alle hunder som omplasseres gratis er veldig store, og krever mye mer enn det vi kan tilby. Vi kjenner heller ingen som driver med oppdrett. Vi har sett litt rundt på finn.no, men det er håpløst. Hvorfor er det sånn at alle miniatyrhunder selges for 15.000 og oppover, mens store hunder gjerne gis bort eller selges kjempe billig? Har du noen idé om hvor/hvordan vi kan få tak i en liten hund?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

De fleste renrasede hunder er vesentlig dyrere enn blandingshunder. I tillegg er det nok mange som tenker akkurat slik dere selv gjør, at det er lettere å overta en liten hund enn en stor hund. Dermed blir det vanskeligere å omplassere de store hundene, mens små hunder som skal omplasseres er mer populære. Derfor er det vanskeligere å få tak i en liten omplasseringshund enn en stor.

 

Dere kan kontakte flere steder der de driver med omplassering av hunder (start eksempelvis hos Foreningen for omplassering av dyr). I tillegg anbefaler jeg at dere kontakter Norsk kennelklubb. De kan både ha nyttige kontakter til dere, men også informasjon om forskjellige hunderaser og hva som kreves av dere som eiere av hunden.

 

Det er også viktig å huske på at hundehold koster en del penger. Det er altså ikke kun anskaffelsen man eventuelt må betale for. Det er viktig at dere regner nøye på alle utgifter til mat, utstyr, forsikringer, vaksinasjon, veterinærutgifter etc., uansett om dere kjøper en valp eller overtar en eldre hund som blir omplassert.

Lykke til med planleggingen. Håper dere finner en hund som passer inn hos dere! :)

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din