Hopp til hovedinnholdet

Jeg og søss måtte massere bestefar! 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg kan ikke huske nøyaktig hvor gammel jeg var men vill tro ca 7-8 år, jeg og storesøsteren min var på overnatting/barnepass hos bestefaen min. Det hele startet med at han begynnte å drikke, jeg har ikke forstått før i etterkant at han var beruset. Vi så på nyhetene hvor det ble fortalt om en mann som var blitt anmeldt for pedofili, bestefar begynnte så å snakke om hvor galt dette var osvosv. Senere spurte farfar om jeg eller søsteren min kunne masere han på rommet. Søsteren min ble med han mens jeg fikk beskjed om å sitte i vinduet og se om det kom besøkende osv og at jeg da måtte gi beskjed til ham straks. Når det hadde gått en liten stund byette jeg og søss roller. Jeg begynnte og massere han på ryggen før han etterhvert snudde seg slik at jeg ble sittende på utstyret hans, jeg brukte en massasje maskin som vibrerte voldsomt, denne førte han hendene mine med omkring området rundt kjønnsorganet hans, etterhvert tok han opp penisen sin slik at den ble liggeneover trusekanten, han førte hendene mine slik at jeg befølte ham der. Han kommenterte hele veien på en måte slikt at jeg oppfattet det hele som en masasje hvor han sa "der ja" osv dersom det var godt. etter en stund ropte søss fra stuen at vi fikk besøk. Han stresset voldsomt, noe jeg ikke kunne forså den gang han ga også tydelig beskjed om å ikke si noe om maseringen siden det kunne missforstås. Når vi skulle legge oss denne kvelden kom han oppi sengen til meg og søss hvor jeg lå ytterst, han begynnte å beføle meg under trusen og forsatte med dette helt til jeg begynnte å grine. Jeg ble plutselig helt hysterisk og fikk til slutt ringt mamma for å fortelle at jeg var redd og ikke fikk sove og dermed ville hjem, jeg sa inegnting om hva som hadde hendt, jeg fikk beskjed om å bare prøve og sove og trøst selvfølgelig. Etter samtalen gikk bestefar og la seg i sin egen seng og neste dag var det hele glemmt. Jeg har aldri fortalt dette til mamma og pappa, og lurer eventuelt hvordan jeg kunne tatt det opp? så lenge etterpå, jeg vet det vill knuse mamma sitt hjerte og spesielt pappa ettersom det er hans far. Jeg lurer også på hvordan det har seg at jeg husker episoden så tydelig og detaljert så lenge etterpå når jeg ikke husker stort fra barndommen, og heller ikke forsto hva som foregikk den gang da, jeg forstod bare at noe ikke var som det skulle og startet dermed og grine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra at du forteller om dette fordi du har helt rett i din bekymring: Det din bestefar gjorde var ulovlig og i følge straffeloven kan slikt (incest, seksuelt misbruk) straffes med fengsel. Han misbrukte deg og din søster. 

Ingen voksne, heller ikke voksne familiemedlemmer har lov til å ta på barn eller barnebarn sine på en seksuell måte. Det er heller ikke lov til å tvinge barn til å berøre voksnes kropp eller kjønnsorganer. Seksuelle berøringer mellom voksne og barn er ulovelig uansett om barnet synes det er godt eller vondt. 

Det beste rådet nå i ettertid er at du kontakter fastlegen din og ber om en henvisning til en psykolog med offentlig avtale. Hos psykologen kan du få god hjelp til å reflektere over dette. Noen av temaene du kan diskutere med psykologen din er: hvordan har overgrepet påvirket ditt forhold til egen kropp, grenser og egenseksualitet? Hvordan skal du gå frem videre? Skal du anmelde misbruket din bestefar utsatte dere for?  

Det er deg og barnet i deg man skal ta hensyn til og prioritere aller først når slike overgrepsminner dukker opp. Hva som skal skje med overgriper kommer i andre rekke.  

Jeg har lagt ved noen fagartikler om incest og seksuelle overgrep som kan hjelpe deg. Ring gjerne til noen av fagfolkene på vedlagt hjelpeliste. De kan du ta en prat med mens du venter på time hos psykologen din.

Lykke til!

Hilsen lærern og sexologen i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep