Jeg har lyst til å henge opp lapper med advarsler mot en som utsatte meg for et seksuelt overgrep, er dette lov? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Jeg har lyst til å henge opp lapper med advarsler mot en som utsatte meg for et seksuelt overgrep, er dette lov?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg ble utsatt for et seksuelt overgrep for 7 år siden, og vet nå at det er for sent å gå juridisk til verks spesielt uten at mine foreldre får vite om det ettersom at ikke er myndig. Jeg ønsker fortsatt å skåne barn og advare foreldre i nærområdet der overgriperen min bor om at han kan gjøre skade på barna deres. Er det lov å informere hustandene i nabolaget hans om at han KAN være farlig. Jeg ønsker å legge brev i postkassene deres der det står noe slikt som: "Vet du hvem naboene dine er?" eller "Hold barna dine borte fra denne mannen." der jeg legger ved statistikk over seksuelle overgrep mot barn med fokus på min kommune. Ved å velge ordene mine forsiktig, som å ikke nevne navnet hans, men legger ved et bilde av mannen, er det da mulig at dette er lovlig å gjøre? Jeg hevder indirekte at han har pedofile tendenser i brevet, men refererer aldri direkte til spesifike handlinger. Jeg mener dette er forsvarlig for å skåne barn for hans handlinger, men er ikke sikker på om det er lovlig.

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer