Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg selv bestemme om jeg vil anmelde?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei eg bare lurer på om vist en person har blitt voldtatt, og er over 18. kan eg velge å ikkje anmelde det? vist eg for eksempel tør å si det til en psykolog kan eg bestemme om eg vil anmelde noko eller ikkje. eg veit det høres veldig dumt og patetisk ut, men eg er i en sånn sitvasjon der ikkje ""vil " gjøre noko meir enn å gå videre med livet mitt. og dei som har gjort det som er gjort har forandret seg. og gjør ingen vondt lengre. og det handler ikkje lengre om bare meg og dei som har gjort det, men om familien min og familien deres. eg er 100% sikkert på at dei ikkje vil nokon vondt på nokon slags måte. og foreldrene mine kommer ikkje til å greie det. dei vil bli heilt knust. og dei har vært gjennom nok helvete. dei fortjener ikkje meir tårer. og familen til dei fortjener heller ikkje å bli såret på den måten. kanskje du syns heilt ut av meg, heilt dum, men ja har og er i et helvete nå og eg vil bare ikkje dra med meg andre ned og. takk på forhånd.

SVAR

Besvart 03.06.2016 09:43:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle