Hopp til hovedinnholdet

Jeg har opplevde mange grusomme ting hjemme. Jeg ar vært utsatt for overgrep og sett stefar slå mamma. Jeg er så redd for å miste mamma!

Jente 14 år
 

Spørsmål

faren min sexueltmissbrukte meg i tre år og onkleen min missbrukte meg en gang søstrene mine vil ikke ha noe med mamma å gjøre broren min døde av hjerte feill bestefaren min tok selvmord da jeg var syv mamma og pappa skilte seg da jeg var 2 år og hun fikk seg en ny kjæreste da jeg var 3 år man han er ikke noe snill han slår mamma han brakk nesa hennes han knuste og smadra alt på rommet til mamma mens jeg satt i andre etarset jeg tørte ikke å gå ned hadde jeg gått ned før hadde hun ikke brokket nesa jeg kom ned å mamma satt å gråt og bløde overalt i et hjørnet stefaren min sto der han sa det var hennes feill jeg måtte jage han ut han skrek til meg fikk han ut jeg ringte sykehuset å sa mamma falt ned trappa fikk ikke lov å si noe annet det har skedd tre ganger at de har krangla mens jeg var der men jeg kan ikke si noe for tenk om jeg kommer på foster hjem tenk om jeg mister mamma mister jeg mamma for altid hvis jeg kommer på fosterhjem mister jeg henne tar jeg selvmord

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så modig av deg å ta kontakt med oss på Ung.no! Jeg forstår at du er redd!

Du har opplevd og blitt utsatt for mange grusomme og alvorlige ting som dine nærmeste har gjort mot deg! Har du snakket med noen om disse hendelsene?

Det er viktig at du får hjelp til å bearbeide alle hendelsene du har vært gjennom!

Jeg forstår at du er redd for å miste mamman din! Hun høres ut til å være veldig viktig for deg! Det må ha vært vondt for deg å sitte å høre på at moren din og stefaren din kranglet og at hun brakk nesen. Du sier at hadde du gått ned før så hadde ikke nesen brukket. Det høres ut som du føler mye skyld for dette? Det syns jeg du skal prøve å ikke ha!

Du har gjort så godt du kunne! Du er et barn og barn skal ikke oppleve det du har gjort!

Stefaren, faren og onkelen din er voksne menn - de burde vite bedre!

Kanskje Helsesøster på skolen din kan være en støtte for deg å hjelpe deg videre? Så slipper du å bære alt du tenker på og er redd for helt alene?

Du mister ikke mamman din! Hun vil du alltid ha - men det er viktig at hun også får hjelp.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av også vil jeg gi det ett tlf nr til Alarmtelefonen 116 111. De kan du snakke med og fortelle hvordan du har det og at du er redd for å miste mamman din!

Jeg håper dette var til nytte for deg og at du får hjelp så fort som mulig!

Ønsker deg alt godt!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep