Hopp til hovedinnholdet

bestevenn på 15, snart 16, ble for noen måneder siden voldtatt av hennes forrige kjæreste

Jente 15 år
 

Spørsmål

Min bestevenn på 15, snart 16, ble for noen måneder siden voldtatt av hennes forrige kjæreste på over 16. Hun slo opp med han etter det og ble sammen med vennen hans. Gutten som voldtok henne har nå laget og spredd mange fæle rykter som handler om henne: At hun er en hore, at hun selger seg og slikt. Jenta som ble voldtatt vil helst unngå drama og vil derfor helst unngå han og bare glemme alt som skjedde. Hun fortalte meg i går om voldtekten. Jeg vet jeg bør anmelde det, eller få noen andre til å gjøre det. Han har gjort tre ulovlige ting: Han voldtok henne, han har hatt ikke bare en, men to (en frivillig, en ufrivillig) samleier med henne og han har beruset et barn flere ganger. Dette bør anmeldes(?), men hun nekter det siden gutten kommer til å lage MYE trøbbel og slemme rykter om henne. Hun sier at om jeg gjør dette vil hun bare havne i større problemer enn det hun allerede er i. Og hun sa jo ikke nei siden hun var beruset,fins ingen vitner Hva bør jeg gjøre? Bør jeg anmelde dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har en bestevenn på 15 år som har blitt voldtatt av sin eks kjæreste. Han har voldtatt henne og hatt et frivillig samleie med henne, og jeg går ut fra at du mener at han har gitt rus til henne(alkohol er annet) som også er ulovlig.

Det som er vanskelig når en anmelder slike saker, er å bevise at hun ikke har gått med på det frivillig når hun innrømmer at hun har gjort det frivillig en gang. I denne saken tenker jeg at du bør overlate det til henne å bestemme hva hun vil gjøre. Du kan støtte henne og dersom han fortsetter å lage trøbbel for henne, så må hun vurdere det på nytt. Du kan råde henne til å fortelle det til sine foreldre, og så kan de hjelpe henne.

 Det er litt vanskelig å skjønne om du til sist sier at han i alle tilfellene hadde gitt henne rus, uten at ho visste det, for å ha samleie med henne. Dersom det er tilfelle bør du råde henne til å anmelde det for da har det ikke vært frivillig.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep