Hopp til hovedinnholdet

Hjelp meg jeg vil dø nå!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg skader megselv ofte med kniv.. JEG har mye selvmordstanker har prøvd å tatt det før men fekk det ikke til.. Hjelp meg jeg vil dø nå!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du høres veldig fortvilet ut og jeg blir bekymret for deg! 

Det er fint du tar kontakt her for hjelp. Du skal ikke ha det slik som du har det nå og det er veldig viktig at du får hjelp fra noen voksne rundt deg.

Vet foreldrene dine hvor vanskelig du har det nå? Det er viktig at de får vite det, slik at de kan hjelpe deg og gi deg det du trenger. Kan du få til å snakke med mamma eller pappa? Fortell dem hvor vondt du har det og be om hjelp. Det er ikke er ikke slik at du behøver å fortelle alt på en gang. Det holder med å si at det er veldig vanskelig og at du trenger dem. Foreldrene dine kan ta deg med til eksempelvis fastlegen din, så du kan bli vurdert om du trenger hjelp fra BUP eller kommunepsykolog.

Du kan også gå til helsesøster eller sosiallærer på skolen din. De er der for de og kan hjelpe deg til å utforske og forstå mer av det du strever med, slik at du får det bedre. De kan også hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine, dersom det blir vanskelig for deg å gjøre på egenhånd. 

Du kan også ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 eller bruke chattetjenesten www.korspaahalsen.no. Der finner du trygge og gode frivillige som gjerne vil lytte til deg og forsøke å hjelpe deg. 

Jeg har lagt ved flere artikler, som jeg ber deg om å ta en titt på.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep