SVAR
Besvart 10.12.2017 08:26:24
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Takk til deg som skriver til oss i ung.no.
Det høres veldig vanskelig ut for deg. Du føler deg deprimert hele tiden og skriver her at du kjenner godt til hvorfor du har det slik. Du har blant annet flere uheldige opplevelser med deg og synes ikke hjelpen du får av helsesøster gir deg det du trenger nå.
Jeg blir bekymret for deg og tenker at du absolutt ikke skal være alene om å ha det så vanskelig som du har det nå. Jeg tenker det er viktig at du får hjelp fra voksne rundt deg og kanskje også profesjonell hjelp fra en du kan ha tillit til og føle deg trygg på.
Du skriver at du ikke har det så bra hjemme, men er det likevel noen der som du kan snakke med om hvor tøft det er for deg nå? Jeg tenker det vil være godt for deg, samtidig som den voksne kan hjelpe deg til eksempelvis å ta kontakt med kommunen for å få litt hjelp der. Flere kommuner i Norge har et lavterskel tilbud innen psykisk helse, der foreldrene dine kan ta kontakt og be om samtaler hos psykolog eller annet helsepersonell. Ventetiden er som regel ikke særlig lang. Sjekk nettsiden til kommunen din om det finnes et slikt tilbud der du bor.
Du kan også gå til Helsestasjon for ungdom og snakke med eksempelvis helsesøster der. Der kan du få støttesamtaler over tid, og helsesøster kan også invitere foreldrene dine for en felles samtale - med eller uten deg til stede.
Ved alvorlig bekymring for depresjonssymptomer, alvorlig selvskading og selvmordstanker er BUP rett sted å søke. Fastlegen, psykologer og Barneverntjenesten kan henvise til BUP for utredning og behandling.
Husk at du alltids kan ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 eller bruke chattetjenesten www.korspaahalsen.no. Der jobber det gode voksne mennesker, som gjerne vil lytte og hjelpe deg!
Jeg har lagt ved flere artikler, som jeg ber deg om å ta en titt på. Det finnes flere gode råd der, som jeg synes du skal teste ut.
Vennlig hilsen psykologen
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.
Les mer
attach_file
Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.
Les mer
attach_file
Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.
Les mer
attach_file
Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.
Les mer
attach_file
Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.
Les mer
attach_file
Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?
Les mer