Hopp til hovedinnholdet

Redd for gynekologisk undersøkelse på grunn av voldtekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg sluttet på p-piller i oktober i fjor, siden jeg sluttet på de så har jeg kun hatt mensen fire ganger. Var til legen i dag for å høre litt med han, og han tok en del blodprøver for å sjekke hormonnivåene, stoffskifte osv. Han spurte også om jeg hadde hatt gynekologisk undersøkelse før, noe jeg ikke har, og at jeg egentlig burde det. Men han respekterte veldig at jeg ikke ville det nå. Men han oppfordret meg til å bli henvist til gynekolog etter å ha fått svar på blodprøvene, for å finne ut mer og der kan jeg også få tatt ultralyd. Problemet er bare at jeg aldri kommer til å få til å klare en sånn undersøkelse. Ble voldtatt for en stund tilbake, har aldri snakka med noen og har ikke lyst til å snakke med noen heller. Finnes det alternative måter å sjekke seg for PCOS og alt det der, eller evt. ta utvendig ultralyd? Vil helst slippe å forklare at jeg ble voldtatt og. Stresser meg ihjel akkurat nå.

SVAR

Besvart 08.06.2018 15:00:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanlige reaksjoner etter voldtekt

Det finnes ikke riktige eller gale reaksjoner på voldtekt og seksuelle overgrep, men noen reaksjoner går igjen hos mange. Her kan du lese om noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hva skjer ved gynekologisk undersøkelse?

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Hvordan foregår undersøkelsen? Når bør man ta den? Gjør det vondt? I denne artikkelen får du svar.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle