Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt voldtatt og gravid.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Familien min består egentlig bare av gutten. Foreldrene mine er en gutt født som gutt og en trans gutt, og jeg har to eldre brødre. Alle i familien min inkludert meg er enten homofile, eller Pan. Brødrene mine blir plaget mye fordi de er homofile og Pan, men også fordi jeg er søstera deres. Den yngste storebroren Min på 16 kutter seg selv og er veldig deprimert, mens den eldste broren min på 19 drar ofte ut på kveldene og kommer ikke tilbake før sent på kvelden eller Tidelig om morgenen ofte skadet. Foreldrene mine er ute av seg og de vet ikke hva de skal med meg eller brødrene mine. De mener vi burde bli adoptert til noen som er hetro sånn at vi ikke blir mobbet for dem. Samtidig har "bestevennen" min voldtatt meg og jeg har blitt gravid. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg vil ikke skape flere problemer for foreldrene mine eller brødrene mine.

Besvart 23.09.2018 17:53
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det og hva du har vært gjennom. Jeg forstår at det er mye for deg akkurat nå og det er viktig at du får hjelp!

Det at du har blitt voldtatt av en venn er ikke greit og det er stort svik fra han sin side. Det er ikke din skyld det som har hendt. Du har også blitt gravid og du må snakke med noen om dette. Det kan være helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Jeg forstår at det er vanskelig for dere også hjemme. Likevel er det mulig å få hjelp for dere som familie slik at dere kan få det bedre.

Det finnes familievernkontor hvor dere kan snakke sammen og få råd. Dette kan også helsesøster informere deg mer om.

Du kan også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111 om du trenger noen å snakke med.

Selv om foreldrene dine har nok å bekymre seg for så trenger du også hjelp og støtte. Derfor råder jeg deg til å snakke med dem og forteller hvordan du har det. Åpenhet hjelper så man slipper å bære på alt alene inni seg.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til nytte for deg å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep