Hopp til hovedinnholdet

Voldtatt av gymlærer i dusjen

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17år og går på skole. I det siste har jeg opplevd ubehagelige ting i gymtimene angående læreren min. Det er en dame på rundt 30 år. Først startet det med at hun så inn i dusjen, ettersom jeg Haar egen dusj er det ingen andre som vet dette. Og i det siste har hun befølt meg helt til i forrige uke da jeg ble voldtatt i dusjen av læreren min. Jeg følte meg veldig svak og lite mandig i den situasjonen så jeg lot det bare pågå. Hva skal jeg gjøre, hun kom med trusler til meg. Jeg føler fortsatt at det er ubehagelig men jeg likte det litt, ettersom gymlæreren faktisk er veldig pen, men dette er en situasjonjeg føler er ubehagelig og vil gjøre noe med.

Besvart 29.09.2018 15:22
 

Svar
Hei Gutt 17

Tusen takk for at du sendte mail til oss.

Det er vondt for oss å lese at du har opplevd å bli voldtatt av læreren din. Det er viktig at du forteller dette til en voksen du stoler på, for eksempel foreldrene dine, helsesøstera på skolen din eller fastlegen din. 

Det er svært sjeldent at trusler blir overholdt i slike saker, men vi forstår at du kan være redd for å si noe på grunn av truslene. Å true noen er også ulovlig. 

Vi forstår at du kan kjenne på følelsen av at du likte det litt, spesielt siden du finner gymlæreren din attraktiv, men det er fortsatt ikke din skyld det som skjedde. Mange som har opplevd overgrep kan kjenne på skyldfølelse og skam i ettertid fordi det kan ha kjentes godt ut. Det er rett og slett sånn kroppen er laget, og det er aldri den som opplever et overgrep sin skyld. Vi håper du tar rådet om å snakke med noen om det du har opplevd, da det både er viktig at du får hjelp til å bearbeide det du har opplevd, men også at gymlæreren din får hjelp til å slutte å gjøre dette.

Hvis du ønsker å snakke med noen som ikke kjenner deg fra før av, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, nettside www.116111.no og/eller ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf 800 57 000. Disse telefonene er døgnåpne, og du kan være anonym om du ønsker det.

Vi ønsker deg lykke til, og håper at dette svaret kan hjelpe deg på veien videre.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep