Hopp til hovedinnholdet

Ble utsatt for incest.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Når jeg var rundt 7 år ble jeg tvingt til å "sutte"/suge på storesøsteren min sine pupper hun var ca 14/15 år. Det skjedde flere ganger.. Jeg måtte også ta henne i skrittet. Er dette overgrep eller voldtekt? Sliter ganske mye i dag psykisk, har sosial angst og panikkangst, og lurer på om disse hendelsene kan være noe av grunnen.

Besvart 05.12.2018 08:58
 

Svar
Hei

Det storesøsteren din utsatt deg for tidligere er noe som kalles for et seksuelt overgrep. Når dette skjer mellom eksempelvis søsken kalles det incest. Dette er ulovlig men siden dere begge var under den kriminelle lavalder er det noe som storesøsteren din ikke vil bli dømt for. 

Om det du sliter med i dag av angst har sammenheng med det du ble utsatt for tidligere kan jeg ikke svare deg på. Men det jeg tror er viktig for deg er at for hjelp med det du sliter med i dag av angst. Sammen med en behandler, som f.eks. en psykolog eller helsesøster på skolen din, vil du både kunne få hjelp til å få mindre angst og dere vil sammen kunne finn ut av hva som henger sammen med hva. Skaff deg derfor hjelp! Begynn med å snakke med helsesøster på skolen din og vis helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. 

Jeg legger ved noen artikler her som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep