Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om dette regnes som et overgrep?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har nylig kommet ut av et forhold, som i sin helhet ikke var så bra. Han jeg var sammen med gikk bak ryggen min og løy en del til meg. I ettertid har jeg tenkt mye på et par hendelser, og sliter litt med å egentlig skjønne hva som har hendt. En gang for rundt et halvt år siden når jeg sov hos han ville han ha sex, men jeg ville ikke akkurat da. Jeg sa nei opp til flere ganger. Til slutt la vi oss for å sove. Når jeg nesten hadde sovnet merket jeg plutselig at han begynte å ha sex med meg. I starten var jeg litt desorientert, og skjønte ikke helt hva som skjedde. Det endte opp med at jeg bare lå der og ikke sa noe til han var ferdig. Jeg lurer på om dette regnes som et overgrep? Han var fullt klar over at jeg ikke ville, men samtidig sa jeg ikke nei mens det skjedde. Føler dette havner litt inn i en gråsone, så derfor spør jeg her. Prøvde også å prate med han om det dagen etterpå, men han ble veldig fornærmet og satt seg alene på rommet sitt.

SVAR

Besvart 09.12.2018 12:27:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

 

Les mer
attach_file

Hva er samtykke til sex?

Samtykke til sex betyr å uttrykke et ønske om å ha sex. Lær deg å tyde den andres signaler og stopp hvis du er i tvil.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

 

Les mer
account_circle