Hopp til hovedinnholdet

Kan det ha skjedd noe mer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

En gang da jeg var 12 år, så ble jeg låst inne på et rom og ble befølt på brystene av en som mobbet meg ganske grovt. Husker ikke så mye fra hendelsen, bare at jeg ble veldig veldig redd. Problemet er at jeg er litt engstelig for at det skjedde mer og at situasjonen ble lagt i underbevisstheten min, jeg husker jo ikke så mye fra barndommen. Jeg har veldig problemer med nærhet, kropp generelt, depresjoner og nedstemthet, intimitet og spesielt samleie med en annen person. Jeg blir skikkelig uvel og hysterisk av tanken på det, selv om jeg blir seksuelt tiltrukket til folk og er ganske seksuell av meg som person. Nå blir jeg skikkelig forbanna av å tenke på det som skjedde. Var dette et slags overgrep, og ut ifra hvordan jeg og psyken min har utviklet seg, kan ting tyde på at det skjedde mer enn bare beføling av brystene mine? Eller ble bare lille meg så ekstremt traumatisert av det hele? Hva burde jeg gjøre videre?

Besvart 03.01.2019 20:36
 

Svar
Hei jente 20!

Takk for din henvendelse! 

Det er trist for oss å lese at du har blitt stengt inne og befølt av en som har mobbet deg. Det å bli ufrivillig befølt kalles seksuell trakassering. Men, det er veldig vanskelig for oss å si noe om du har blitt utsatt for noe mer. Vi tenker at det kan være fint for deg å prate med noen som kan hjelpe deg å finne ut av dette. For eksempel fastlegen din, foreldrene dine eller noen andre voksne du stoler på. 

 

Du kan også ringe: 

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er: www.incest80057000.no.

 

Legger ved noen linker som kan være fine for deg å lese.

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep