Hopp til hovedinnholdet

Har vært utsatt for seksuelt overgrep.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

opplevde seksuelt overgrep første gang da jeg var 5 år, og dette var av et familiemedlem. Det ble anmeldt og vi vant saken. For snart 2 år siden ble jeg voldtatt, og denne saken ble henlagt. Hver gang folk snakker eller kødder om voldtekt så vet jeg ikke hvordan jeg skal reagere. Jeg blir helt stille og velger å ikke si noe, og jeg liker ikke å være tilstede da. Ofte i timene ser vi på filmer der det ofte kommer opp snakk om seksuelle overgrep og slike ting. Jeg blir dårlig når jeg hører de ordene, og jeg klarer ikke snakke med noen om det. Noen av vennene mine vet det, og noen familiemedlemmer vet det. Men alt er på en måte glemt, ingen av de snakker eller spør noe om det og det gjør det vanskeligere for meg å prøve å snakke om det. Har gått til psykolog, men det var for det meste moren min som snakket for meg fordi jeg ikke klarte. Vet ikke helt hvordan jeg skal klare å få det bedre, og jeg klarer ikke snakke høyt om det heller.

SVAR

Besvart 23.01.2019 15:14:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle