Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble utsatt for et overgrep når jeg var 13 år. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente som sliter etter et overgrep når eg var 13. Det går skikkelig ut over hverdagen her helsesøsteren egentlig har kommet fram til jeg har ptsd. Det er skikkelig drit for å si det rett ut. Går på påbygg her jeg akuratt nå er inni en dårlig periode. Det er snart eksamen og jeg stresser så mye. Hver eneste dag går jeg rundt med en høy puls her jeg er svimmel, kvalm, svimmel og rett å slett utslitt. Jeg er en perfeksjonist i alt jeg gjør å strever fra jeg kommer hjem fra skolen til jeg legger meg med skolen. Er ikke skoleflink men har klart å jobbe meg til toppkarakter i noen få fag. Akuratt nå føler jeg at jeg har møtt veggen. Stresset tar over hele livet ettersom jeg er redd for jobblivet (dårlige erfaringer) og med det om jeg vil være ensom for alltid. Og med venner er det også på lik linje. Usikker på å fortelle det til lærere ettersom de ikke vil ta det alvorlig. Er redd for Alt nå og føler alt går til helvete. Trenger tips til hva eg kan gjøre

SVAR

Besvart 10.03.2019 18:55:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Det er ikke uvanlig. Her er gode råd til hvordan du kan takle det.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

 

Les mer
attach_file

Hva er stress?

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

 

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

 

Les mer
account_circle