Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt voldtatt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

I fjor var jeg sammen med en gutt, som jeg egentlig ikke ville være sammen med. Jeg prøvde å gjøre det slutt med han, men han lot meg ikke. Han holdt meg «fanget» i forholdet. Vi gjorde seksuelle ting, men aldri noe som inkluderte at han tok penisen hans inni meg. Jeg synes det var greit å gjøre det seksuelle i starten, men etter hvert ble det bare vondt/vanskelig og jeg ville egentlig ikke mer. Lå bare å stirret ut i lufta da han ikke kunne se ansiktet mitt, for å tilfredsstille han. En gang, så sa jeg at jeg ikke ville ha sex uten kondomer, men plutselig bøyde han seg over meg og tok penisen hans inni meg. Jeg så bare opp i taket og stivna helt, og han spurte om det gikk bra, og jeg bare nikket fordi jeg var helt stiv av skrekk. Han spurte igjen om det gikk bra, og da begynte jeg å hylgrine. Han stoppet, og sa «ånei, jenta mi.» Jeg gikk inn på badet mitt og satt meg inntil veggen, og gråt. Så gikk jeg tilbake på rommet, og prøvde å kaste han ut. Han ble sint. Har jeg blitt voldtatt?

SVAR

Besvart 22.05.2019 18:38:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

 

Les mer
attach_file

Hva er samtykke til sex?

Samtykke til sex betyr å uttrykke et ønske om å ha sex. Lær deg å tyde den andres signaler og stopp om du er i tvil.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Sett dine egne grenser

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

 

Les mer
attach_file

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle