Hopp til hovedinnholdet

Sex i beruset tilstand

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg var på en fest og jeg hadde god kontakt med en venn der. Jeg ble plutselig veldig full, og vi satt å snakket. Det neste jeg husker er at han kaster meg ned i stolen fordi det kommer noen og ber meg kle på meg. I ettertid var jeg veldig sår nedentil, og reagerte senere på dette fordi jeg ikke husker at vi hadde sex. Dette er noen jeg aldri hadde hatt sex med i edru tilstand. Jeg dro på voldtektsmottaket fordi jeg ikke husker at vi hadde sex, og jeg ville aldri valgt selv å ha sex med han. Nå har politiet opprettet sak, men hva vil skje videre? Hva om han sier at jeg var med på det? Blir ikke jeg hørt da?.. jeg vet selv at jeg aldri hadde hatt sex med han av egen fri vilje, men blir jo nervøs for at de skal tro på han fremfor meg, fordi jeg var veldig full..

Besvart 11.06.2019 09:35
 

Svar
Hei jente 20 år
Takk for din henvendelse til oss.
Vi forstår godt at dette er en hendelse som har blitt veldig vanskelig for deg i ettertid. Du viser styrke og handlekraft når du søker hjelp hos voldtektsmottaket og anmelder til politiet! Det er viktig å stå opp for seg selv og sette tydelige grenser for hva man ikke aksepterer av oppførsel. 
I Straffeloven står det at det er forbudt å ha seksuell omgang med "noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen". Dette gjelder også beruselse. Det du har vært utsatt for regnes altså som voldtekt slik du beskriver det.
Vi kan selvsagt ikke si deg hvordan saken går videre. Det avhenger primært av hvilke bevis som er tilgjengelige. Det eneste du kan gjøre er å beskrive så godt du kan hendelsesforløpet slik du husker det, og så er det opp til politiet å etterforske saken og avgjøre om det er tilstrekkelig grunnlag for en siktelse og en rettssak. Hvis han i etterkant har sendt deg noen meldinger el lign som kan styrke din historie, bør du legge disse fram for politiet. E-spor kan være viktige i sånne saker.
Forøvrig vil vi anbefale at du tar kontakt med en voksen du stoler på, en lege eller helsesøster for å få hjelp med å bearbeide det som har skjedd. 
Du kan også ringe å prate med oss på Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er: www.incest80057000.no.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep