Hopp til hovedinnholdet

Voldtatt av venn.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! For noen uker siden så ble jeg tatt på av en venn. Han har alltid vært en støttende venn. Men for igår (08.06.19) så hadde jeg besøk av bare ham, og mamma og pappa var ikke hjemme. Så vi tenkte å se på Garnes Of Thrones, og der var det litt sex og slikt. Så når vi var ferdige med noen få episoder så gikk vi ned for å ta noe vann, så når jeg fylte på kjente jeg at han pustet i nakken min, jeg ble redd og var helt stiv. Så begynte han å ta meg på magen og rundt livet, så tok han meg på puppene og rumpa, jeg turte ikke å si stopp. Jeg stoppet krana og prøvde å få meg løs, men Børre han meg opp til rommet mitt, jeg ble livredd og prøvde å vrikke meg løs. Så hadde han ubeskyttet sex med meg i senga og kledde meg naken og sånt, så skrev han 'hire' i panna mi med tusj. Rett før han gikk slo han meg kjempe hardt, jeg sa au og stopp da og dyttet han vekk og slikt, men jeg klarte det ikke! Etterhvert måtte jeg gi meg. Så dro han kanskje i sånn 3 tida på natta. Nå er jeg redd for ham...

Besvart 11.06.2019 11:06
 

Svar
Hei jente 16 år.
 
Tusen takk for mailen din til oss.
Så trist å lese at du hadde denne opplevelsen med en du trodde var en god venn. Ingen skal behøve å oppleve noe som er så skremmende og vondt!
Det du beskriver, er helt klart en voldtekt. At han slo deg etterpå er selvsagt ikke lov. Dette er alvorlig og dessuten straffbart!
Selv om du stivnet til og ikke klarte å si "stopp", så viste du mange andre tegn og indikasjoner på at dette var noe du ikke ønsket. Å sette grenser for seg selv er veldig viktig, så dette skulle denne gutten absolutt ha respektert.
Vi forstår godt at du i etterkant er redd, dette er helt naturlig. 
Vi vil råde deg til å snakke med en trygg, voksen person om hva du ble utsatt for, slik at du får god hjelp til å håndtere dette. En slik voksen kan for eksempel være en forelder eller en annen i familien, en lærer, lege eller helsesøster. Alle disse vil vite hva dere sammen kan foreta dere som blir til det beste for deg. Du vil også kunne få veiledning på hvordan du går frem dersom du eventuelt ønsker å anmelde denne hendelsen til politiet.
Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadresse:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadresse:www.incest80057000.no.
Vi håper at vi kunne være til hjelp, og at du får snakket med noen så raskt som mulig. Masse lykke til!
 

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep