Hopp til hovedinnholdet

Testing for smitte

Jente 20 år
 

Spørsmål

Vet ikke helt om dette er et krisespørsmål... Jeg har blitt voldtatt. Jeg er ikke gravid, for har tatt test, men jeg er livredd for å være smittet av noe... Hva innebærer slike tester? Må man undersøkes nedentil?? Ble også tvunget til å suge og svelge, kan jeg bli syk av det? Jeg vet ingen ting om denne personen, bare at han var rusa på et eller annet, og har liksom hørt mye om sykdommer i miljøer med mye rus... Jeg ble misbrukt og mishandlet som barn, og greier ikke kle av meg foran andre. Har store problemer med å ta en dusj, så er veldig umulig. Jeg knakk en tann, kan man gå til tannlegen og si at man ikke vet hvordan det skjedde? Fikk noen harde spark, også nedentil, kan man på noen måte sjekke selv om det har blitt noen skader?

Besvart 20.07.2019 21:58
 

Svar
Hei

Dette er et krisespørsmål. Bra du tar kontakt med ung.no for å få svar på det du lurer på. Du har blitt utsatt for noe som er ulovlig og straffbart. Det er ikke din skyld og du kan anmelde det du har opplevd til politiet hvis du ønsker det. Dette bør du slippe å tenke på alene.

Du bestemmer selv hva du vil si hvis du oppsøker helsetjenester som helsestasjon for ungdom, fastlege, legevakt og tannlege. Du kan få teste deg og få behandling gratis ved helsestasjon for ungdom. Der kan du si at du har hatt sex med en person du ikke kjenner, både vaginal og oralsex. Du trenger ikke kle deg naken foran andre selv om du skal teste deg. Du kan bruke en prøvepinne selv når du er alene på toalettet. Hos tannlegen kan du si at du ikke husker hvordan det skjedde eller at du ikke vil snakke om det. 

Det du har opplevd før kan ha betydning for hvordan du opplevde voldtekten og tiden etterpå. Sannsynligvis får du bedre hjelp om du tør å si noe om hva som har skjedd. Hvis du ønsker oppfølging og undersøkelse for det du har opplevd så kan du ta kontakt med overgrepsmottak nærmest der du bor. Du kan søke deg videre via denne nettsiden.

Ta vare på deg selv og søk hjelp for det du tenker på og det som plager deg. Ta det i ditt tempo og når du føler at du er klar. Be om hjelp til det du ønsker hjelp for og si noe om hva du ønsker og hvordan du ønsker å ha det. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre. Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (colourbox.com)

Tannlegetimer er gratis til du fyller 19 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen frem til du blir 21.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep