Hopp til hovedinnholdet

Sliter psykisk etter seksuell mishandling

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Da jeg var 8-13 år var jeg seksuelt mishandlet av moren min sin ex mann. Han er tatt av politiet og jeg skjønner ikke hvorfor livet mitt bare har blitt verre. Jeg kan ikke snakke med noen andre annen enn psykologen min. Livet mitt er ødelagt. Faren min er bare bekymret for at det skal skje igjen, som gjør at jeg også blir redd og får trust issues. Jeg sliter med ekstremt lavt selvtillit. Det er så vanskelig å leve med en så stor smerte. Jeg prøver så hardt på å være sterk, men jeg kan ikke. Jeg har veldig dårlige håndterings mekanismer som å prøve å kontroll gjennom mat. Jeg orker ingenting lenger. Jeg vil bare at denne smerten skal bort.

SVAR

Besvart 23.07.2019 22:53:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Det er ikke uvanlig. Her er gode råd til hvordan du kan takle det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle