Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med en annen gutt når jeg har kjæreste

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har hatt sex med en annen gutt når jeg har kjæreste. Jeg ville ikke ha sex, men jeg lot han bare fortsette, og jeg føler det er min skyld fordi jeg ikke klarer å si nei. Hva skal jeg gjøre????!

Besvart 29.07.2019 11:47
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du står i en vanskelig situasjon nå. Du har hatt sex med en annen gutt samtidig som du har kjæreste. I tillegg så ville du egentlig ikke ha sex, men klarte ikke å si nei. 

Du føler på mye skyld nå. Både fordi du ikke klarte å si nei til å ha sex med den gutten, men sikkert også fordi du har hatt sex med en annen når du har kjæreste. Det er ikke uvanlig å føle på skyld og skam i slike situasjoner. 

Det er ikke alltid lett å si nei til sex. Det kan handle om mange ting. Man kan være redd for å si nei fordi man er usikre på hvordan partneren vil reagere. Man kan også la være å si nei fordi man er usikker på hva man vil. Det kan jo være slik at man i utgangspunktet ikke vil, men likevel synes det er fint med oppmerksomheten. 

Når jeg leser det du skriver opplever jeg at du har hatt sex med denne gutten mer enn 1 gang, selv om du ikke vil. Hvis du opplever at han truer deg eller presser deg er det ikke greit. Da gjør han noe som ikke er lov. 

Samtidig trenger du å øve deg på å si nei hvis det er slik at du faktisk ikke vil ha sex med han. Her kommer noen tips og tanker om hva som kan gjøre det lettere å si nei: 

  • forsøk å være så tydelig du kan når han spør deg. Si at du ikke er interessert, og da må han akseptere det
  • forsøk å si dette hyggelig, men også bestemt
  • forsøk å ikke gi den andre troen på at du er interessert
  • kroppsspråk kan være vanskelig å tyde, så øv deg på å si "nei" eller "jeg vil ikke" høyt til deg selv
  • du kan også snakke med helsesykepleier eller andre om dette. Det kan bli lettere å si nei hvis du kan øve deg på å si det sammen med noen

Du må også tenke over hvordan du skal håndtere det som har skjedd i forhold til kjæresten din. Er du ordentlig glad i kjæresten din? Vil du fortsatt ha han som kjæreste? Du må bestemme deg om du vil fortelle han hva som har skjedd eller om du vil holde det hemmelig. Du har vært utro mot han. Hva ville du at han skulle ha gjort dersom han hadde vært utro? 

Det er mange vanskelige spørsmål rundt dette som det kan være utfordrende å håndtere selv. Hvis du har noen rundt deg som du kan stole på så synes jeg du skal snakke med noen om det. Du kan snakke med en god venn eller helsesykepleier på helsestasjon for ungdom der du bor. Det kan være veldig godt å dele tankene med noen slik at du slipper å bære på alt selv. Dessuten kan du få gode råd om hva du burde gjøre.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Har du vært utro?

En gutt og jente står med ryggen til hverandre, foran en vegg av brun murstein (Foto: Colourbox.com)

Dersom du har vært utro mot kjæresten din kan du kjenne på en stor skyldfølelse og skam. Skal du fortelle det til partneren din? Er det mulig å redde forholdet? Og kan du tilgi deg selv?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep