Hopp til hovedinnholdet

Kan vonde opplevelser i barndommen påvirke meg ubevisst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Da jeg var 11 år ble jeg truet med kniv, knaggene på et armbånd, pinne, og drapstruet med ord om jeg ikke gjorde som gutten på da 13 år sa. Jeg var snill som et lam og ble livredd og trodde på at han ville meg vondt. På grunn av hans "taktikk" ble jeg tvunget til å ta på han, mens han tok på meg, nedentil. Jeg husker at barnevernet var i bildet hos han. Han var snill mot meg når voksne var til stede, men med engang vi var alene kom truslene. Fler ganger. Jeg sa det ikke til noen før ifjor. Merkelig nok har ikke dette bevisst plaget meg. Jeg er god på å legge fortid i fortid. Men husker alt godt. Hvordan jeg prøvde å unngå han osv. Det jeg lurer på er om dette har påvirket meg ubevisst? Blir fort nervøs og tenker veldig lett på alt. Noen ganger føles det ut som om jeg har litt angst. Var verre før. Jeg blir fort stressa og er ikke den som tar rommet. Har også vørt en del usikker på meg selv og andre. Kan det ha noe med dette å gjøre? Hva "sier" psykologien?.

SVAR

Besvart 13.09.2019 19:07:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er seksuelle overgrep?

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle