Hopp til hovedinnholdet

Føler at jeg ikke kjenner mannen min seksuelt lenger når han er inni meg.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har noen tanker.. Jeg har i min barndom vært misbrukt over flere år og x antall voldtekter. Disse er jeg godt ferdig med og jobbet meg igjennom. Vært i mange rettsaker osv. Som 18åring traff jeg min nå værende mann. Jeg var da forsåvitt ferdig med min siste rettsak og følte at jeg kunne leve normalt på en måte igjen. Og bygge opp noe nytt.. Siden den gang har jeg hatt noen tanker om om jeg er normal, seksuelt.... Jeg har hatt oprasjoner i livmoren og en abort som 16åring. Hatt indre skader... Jeg har slitt med å finne meg selv sexsuelt.. har en så god og snill mann nå at vi har det veldig godt og vi kan snakke om alt. Det jeg har på mitt hjerte til dere av spørsmål er at jeg føler ikke lenger at jeg kjenner mannen min seksuelt lenger når han er inni meg. Kun når jeg virkelig prøver å stramme men jeg blir så sliten av det... Føler meg oppbrukt og vid nedentil... Snakker sammen om dette til min mann som også synes at det kanskje bør spørre noen om råd..Hva kan jeg gjøre.

Besvart 29.09.2019 18:53
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Det er så trist å lese om overgrepene og voldtektene. Og så er det så bra at du har fått hjelp og stått gjennom rettssakene. Du er ei sterk og modig ung kvinne! 

Det er vanlig at en ikke kjenner noe særlig til penisen inne i skjeden. Det er få nerve-ender her og slik må det være med tanke på at skjeden er en potensiell utførsels-kanal for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. 

Skjeden er hverken oppbrukt eller vid! Skjeden har en enorm evne til å trekke seg sammen. Tenk bare på at en 3,5 - 4.5 kilos baby kommer ut denne, veien og at den, ganske kort etterpå, er like stram. Skjeden ligger i folder innover og når foldene kan strekkes, kan de også trekke seg sammen. 

Det er din skjede! Det er din kropp! Du har rett til god seksualitet med deg selv og mannen din!

Det er bare omlag 29 % som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på, er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når en har samleie.

 

Det er slitsomt å hele tiden stramme bekkenbunnsmusklene. I stedet for å stramme de hele tiden, kan du vekselvis stramme og slappe av i de, hvis du ønsker. Men du kan også bare slappe av i musklene og glede deg over mannen din, eventuelt seksuelle fantasier, mens du eller han stimulerer den ytre delen av klitoris under samleie.

Gode stillinger for det, kan være hvis penisen kommer inn i skjeden bakfra. Da har du god plass til selv å stimulere den ytre delen av klitoris. Sideleie, der du løfter på det øverste benet er også en fin stilling for å nå den ytre delen av klitoris. Vedlagt er en artikkel om forskjellige stillinger og her også CAT-stillingen beskrevet. Det er også en lenke til tegninger av forskjellige samleiestillinger. 

Mange par gjør det sånn at hun eller han har orgasme først, og den andre etterpå. 

Prøv dere fram. Gled dere over god seksualitet sammen. 

Hvis du fortsetter å streve med tanker om dette, kan du snakke med en psykolog, eventuelt en psykolog som også er sexolog eller en godkjent sexologisk rådgiver. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep