Hopp til hovedinnholdet

En gutt tok nakenbilder av meg på fest, kan jeg anmelde?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! For litt siden var jeg på en fest. Jeg husker nesten ingenting fra den kvelden. Jeg var så full. Jeg hadde venner rundt meg som prøvde å passe på meg. Siden jeg ikke husker så mye fra den kvelden, har jeg hatt venner på besøk i ettertid for å blitt forklart hva som egentlig skjedde den kvelden. Jeg var mye med en gutt. Han og jeg gikk ned i kjelleren. Også husker jeg ikke så mye. Jeg ble spurt jentene etterpå om han hadde tatt bilder av meg og da sa jentene at jeg svarte "jeg så blitz". De spurte meg fordi de hørte rykter at han hadde gått rundt å visst bilde av meg. Jeg var jo så full at jeg ikke kunne forstå at blitz var blitz og kunne ikke forstå at han tok bilder av meg. I ettertid har jeg snakka med han og han tok bilder. Dette var altså nakenbilder. Han sier han har sletta de, men han har altså visst de rundt, og kanskje t.o.m sendt de videre. Jeg har ikke peiling. Kan jeg anmelde dette? Jeg klarer ikke å finne ut av dette selv. Jeg trenger virkelig hjelp til å fikse dette.

SVAR

Besvart 08.01.2020 22:03:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
attach_file

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nett

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på nett, og hva du gjør om noen har tatt bilder eller filmet deg uten at du har sagt ja.

 

Les mer
attach_file

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

 

Les mer
account_circle