Hopp til hovedinnholdet

Er dette en såkalt søvnparalyse? Kan det være koblet opp imot hendelsen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg opplevde nettop noe veldig skummelt. Da jeg var 12 år ble jeg overfalt og voldtatt, og denne situasjonen har påvirket meg svært mye. Jeg får ofte følelsen av at hendelsen skjer på nytt, har gjentatte panikkannfall uten grunn, sliter med konsentrasjon, har et dårlig forhold til mat, osv.. Poenget mitt er at jeg sliter ekstremt mye med dette, i tillegg til at det legges veldig mye press og stress på oss på skolen nå. Jeg har ofte mareritt hvor hendelsen skjer om igjen, og da våkner jeg som regel i panikk. Men i dag klarte jeg ikke å våkne, eller jeg var våken, men jeg lå helt lammet og klarte ikke å bevege meg, mens jeg så og følte at han lå over meg. Jeg fikk panikk men klarte ikke å gjøre noe. Jeg klarte til slutt å rive meg ut av det. Men jeg er kjempe redd for å sove igjen. Det var som om det skjedde igjen helt på ekte. 1. Er dette en såkalt søvnparalyse? 2. Kan den være koblet opp imot hendelsen? 3. Kan jeg sove uten å oppleve det på nytt? 4. Har jeg ptsd?

SVAR

Besvart 31.01.2020 09:06:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
account_circle