Hopp til hovedinnholdet

Har du tips for å slappe av under gynekologisk undersøkelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har blitt utsatt for voldtekt x5. Men har aldri blitt undersøkt før, av noen. Legen min vet at jeg har blitt voldtatt en gang, men jeg skal dit snart for å bli sjekket om alt er bra. Men jeg gruer meg sykt. Ikke bare for underlivsundersøkelsen men også fordi jeg har arr/ kutt over hele bena, legen vet ikke hvor alvorlig selvskadingen min har blitt, men gruer meg til at hun får se dem. Har du noen tips for å evt. dekke selvskadingen? Og evt noen tips for å slappe av under en sånn undersøkelse?

SVAR

Besvart 16.02.2020 14:45:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle