Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid tar det før jeg blir bedre etter voldtekt- måneder eller år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! For over et år siden ble jeg voldtatt av to personer samme kveld. Jeg var meget full og ute av stand til å gjøre noe. Jeg syns det er så flaut og føler så skam og skyldfølelse at jeg ikke tørr å snakke med noen om det. Men disse følelsene kom i desember, så har dermed gått et år uten noen reaksjoner. Betyr det at de følelsene jeg har nå kommer av noe annet? Jeg skjønner liksom ikke om jeg er megarar eller om det er normalt på en måte. Jeg er egentlig bare nedstemt og trist, og alt føles så utrolig vanskelig hele tiden. Hvor lang tid tar det før jeg blir bedre - måneder eller år? Jeg vet det er forskjellig for alle, men jeg vil gjerne vite hvor lang tid det tar. Vil aboslutt ikke snakke med noen om det, derfor spør jeg her! Tusen takk på forhånd!

SVAR

Besvart 06.03.2020 16:37:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

 

Les mer
attach_file

Hva er seksuelle overgrep?

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle