Hopp til hovedinnholdet

Mor har PTSD, storebror har forgrepet seg på jenta

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Mamma har PTSD, hun vil at jeg skal kunne prate med henne og pappa om ting som er vanskelig... Men det greier jeg ikke, de vet ikke at storebroren min har gjort overgrep på meg. Eller at når mamma kjefter på meg fordi hun sier jeg ødelegger selvtilliten til lillebroren min så ødelegger hun min tillit til henne. Hun prøver å bestikke meg med penger isteden for å prate om hvorfor jeg blir så sint! Hun vet heller ikke at jeg fortsatt tenker på den gangen hun gikk fysisk på storebroren min foran meg og ble hasteinnlagt. Det er mye mer men det får jeg ikke plass til. Sosiallærer sender meg til abup, abup sier jeg ikke trenger å gå der mer. Jeg er veldig forvirret, hvem kan jeg prate med?

SVAR

Besvart 06.04.2020 11:28:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Foreldre med psykiske problemer?

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

 

Les mer
attach_file

Overgrep fra noen du kjenner

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov? Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle