Hopp til hovedinnholdet

Jeg har aldri reagert sånn før.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Noe har gått og plaget meg litt i det siste. Her om dagen skulle det komme en mann på døra for å levere mat. Like før han kom, dro mamma og pappa slik at jeg var alene, og de sa jeg skulle ta imot maten. Når det ringte på gikk jeg ned og åpnet, men da fikk jeg plutselig en veldig rar reaksjon. Mannen utenfor var litt eldre og hadde et litt rufsete utseende. Det var da jeg plutselig tenkte over at jeg var helt alene. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg ble plutselig grepet av en intens frykt for at han kunne gjøre meg noe. Jeg kjente at jeg frøs til, hendene skalv og hjertet dunket. Etterpå fikk jeg en trang til å dytte han unna, så jeg dytta boksen med mat mellom oss mot han, slik at han måtte gå bakover. Når han var borte skalv jeg mer og begynte å gråte. I etterkant har jeg vært flau og skamfull over denne hendelsen. Han gjorde ikke noe galt, han gjorde jo bare jobben sin. Det var bare ubehagelig hvordan kroppen min gikk inn i en slik forsvarsmodus. Jeg har aldri reagert sånn før.

SVAR

Besvart 10.04.2020 07:57:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Når uvanlige ting skjer, som et koronavirus som spres raskt og til mange mennesker samtidig, kan det man sliter psykisk med fra før føles vanskeligere å håndtere. Hvis det er sånn: Prat med noen.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle