Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flashbacks etter en voldtekt. Kommer dette til å plage meg alltid?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.. Vet ikke hvor jeg skal begynne, men prøver. Jeg har fått hjelp altså! Og det er flere år siden det skjedde, pluss at jeg har gått igjennom intensiv behandling. Likevel kommer det på en måte tilbake, flashbacksene er der alltid, men noen dager verre. Sånn som nå. Jeg tror at en hver lyd er en som vil skade meg, holder meg for meg selv, ignorerer alt av familie og venner, i frykt. Dusjer med klær igjen, fordi jeg er redd noen skal komme inn i leiligheten min og gjøre meg noe.. Sover med flere lag av klær, av samme grunn, det lille jeg sover. Ligger for det meste lysvåkem å stirrer i taket og tenker på det som har skjedd. Husker voldtekten like klart, og klarer ikke ta i bruk metodene behandleren min sier jeg skal prøve. Blir så lei, alt jeg tenker på er det. Klarer ikke engang se på meg selv med klær uten å bli uvel. Og går aldri I klær som viser hud, ser ikke huden min utenom når jeg skifter. Har prøvd mye, men virker som at dette kommer til å plage meg like mye hele livet..

SVAR

Besvart 15.04.2020 10:45:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

 

Les mer
attach_file

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

 

Les mer
account_circle