Hopp til hovedinnholdet

Av og til lurer jeg på om jeg kan ha angst. Hva bør jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Da jeg var 15 år ble jeg voldtatt av 3 gutter jeg kjente. I etterkant av dette hadde jeg sex med flere gutter, som jeg tror har vært en form for reaksjon på det som skjedde- for å overbevise meg selv om at jeg var kommet over voldtekten. Dette førte selvfølgelig ikke til noe godt, og jeg angrer mye i dag. Nå har jeg endelig funnet meg en stabil og god kjæreste, og det er første gangen jeg virkelig føler på det å elske noen. Det siste året har jeg likevel hatt konstant høy puls. Jeg er så utrolig redd for å miste mennesker jeg er glad i at jeg bryter helt sammen. Jeg er redd for å miste kjæresten min, selvom det ikke er sannsynlig i det hele tatt. Jeg skjelver, kaldsvetter og kjenner på en indre uro hele døgnet. Av og til lurer jeg på om jeg kan ha angst. Hva bør jeg gjøre? Jeg har snakker med kjæreste og foreldre om problemet, men kjenner ingen endring. Psykolog er så ufattelig dyrt for en student, spesielt i disse tider.

SVAR

Besvart 03.05.2020 09:53:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Det er ikke uvanlig. Her er gode råd til hvordan du kan takle det.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
account_circle