Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg er utsatt for seksuelle overgrep/seksuell trakassering.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har lest sidene deres om voldtekt og seksuelle overgrep/trakassering men er veldig usikker på om det gjelder meg. Jeg har holdt på med en gutt i to år nå, men vi er ikke sammen og har aldri vært det heller. I løpet av den tiden vi har holdt på, har han alltid villet gjøre ting jeg ikke har vært «klar» til å gjøre. I begynnelsen tar jeg bort hendene hans og sier nei. Men han bare fortsetter og til slutt ender det med at jeg egentlig «gir opp» å prøve å stoppe han, så jeg bare lar det skje. Jeg viser at jeg er ukomfortabel hele tiden (jeg ser han ikke i øynene, jeg ser ikke på det han gjør eller hvor han tar på meg, jeg smiler aldri..osv). Det har gått fra at han fikk meg til å ta på han utenpå boxeren, til å ha sex (som er vondt/ubehagelig og som jeg egentlig ikke vil). I tillegg behandler han meg dritt etterpå. Som oftest bare går han, og snakker ikke til meg mm han må.

SVAR

Besvart 26.07.2020 13:31:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hva er seksuelle overgrep?

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

 

Les mer
attach_file

Hva er seksuell trakassering?

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Dette regnes som seksuell trakassering og er ikke greit.

 

Les mer
attach_file

Sett dine egne grenser

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle