Hopp til hovedinnholdet

Det er vanskelig med tema overgrep i timene siden jeg har vært utsatt selv

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I samfunnsfag jobber vi nå med kapittelet og kriminalitet. Det synes jeg er vanskelig fordi det er skrevet en del om seksuelle overgrep, voldtekt osv. Jeg har selv opplevd seksuelle overgrep, og derfor synes jeg det er slitsomt å jobbe med det fordi jeg ender opp med å kun tenke på det jeg har opplevd. Kontaktlæreren min vet om det, men ikke faglæreren min i samfunnsfag. Vil egentlig at faglæreren min skal få vite det, men han er mann, jeg tør ikke si det selv eller spørre kontaktlæreren min om hun kan gjøre det. Jeg er redd jeg virker oppmerksomhetssyk og i tillegg så er det kleint siden vi sikkert ikke skal jobbe med dette så veldig lenge.. Synes bare det er så vanskelig, og jeg mister totalt konsentrasjonen når jeg skal jobbe. Synes også det er ubehagelig om det blir snakket om i timen fordi jeg ikke vet hvordan jeg skal oppføre meg og sånn. Jeg bare synes det er vanskelig. Er det rart av meg å tenke sånn? Hva skal jeg gjøre? Føler meg så utrolig teit.. Takk på forhånd:)

SVAR

Besvart 19.09.2020 17:15:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle