Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt anmeldt for voldtekt, kan jeg bli dømt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg var ute på byen med noen venner. På utestedet møtte jeg på en jente og vi snakket og klinte på utestedet. Etterhvert ba hun meg om å bli med hjem hun bodde få 5 min unna utestedet. Jeg hadde ikke noe imot det og ble med hun hjem. Hjemme hos henne kom hun til meg og begynte å ta på meg. Vi klinte også hadde sex. Venna mine fra utestedet kom å hentet meg fra leiligheten og vi kjørte hjem(en av oss var edru). 1 år senere blir jeg kontaktet av politiet for voldtekt. Jenta har sagt at hun husker ingen ting av den kvelden og hun målte seg på overgrepsmottaket og hadde en promille på 1,4-2,4% i den tiden vi hadde sex. Jeg har absolutt ikke hatt sex med en bevisstløsperson eller tvunget meg til noe som helst. Kan jeg virkelig bli dømt For noe jeg aldri kunne tenke meg å Gjøre og som jeg ikke har gjort?

SVAR

Besvart 02.02.2021 15:45:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er samtykke til sex?

Samtykke til sex betyr å uttrykke et ønske om å ha sex. Lær deg å tyde den andres signaler og stopp hvis du er i tvil.

 

Les mer
attach_file

- Hadde sex med noen som sov

Jeg ble med en jente hjem fra byen forrige helg. Begge var ganske fulle, og vi lå sammen. Hun var like mye med på det som meg og tok masse initiativ, men jeg er ikke helt sikker på om hun var våken hele tiden mens vi holdt på. Nå har hun anmeldt meg for voldtekt. Jeg husker ikke alt som skjedde, men er veldig redd nå. Kan jeg straffes for at vi lå sammen?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle