Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 år og har en venninne på samme alder som er mobbeoffer.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. jeg er 15 år og har en venninne på samme alder. hun er vel i katigorien mobbeoffer og mange, spesielt gutter er frekke mot henne. hun pleier å snakke med meg om problemene. det er ikke noe stort problem det i seg selv, men jeg føler meg ikke så veldig knyttet til henne og synes hun er mye masete og sånn.(hun vet ikke det å sier at hvis ikke jeg var i livet hennes ville hun tatt selvmord!)
nå, i dag, fikk jeg en meld av henne om at hu hadde blitt voldtatt av faren til bestevennen hennes(!ikke meg!) sommeren i fjor. jeg har prøvd å hjelpe og sagt jeg er der for henne og at hvis hun er invitert på middag hos dem eller omvent og hun ikke vil kan hun gjerne komme til meg for å slippe det. jeg får heller ikke lov av henne å si det til noen andre. jeg vil gjerne at hun skal til gynikolog siden hun har hatt sex(mot sin vilje og senere en gang frivillig, med en annen pers.)
er dette noe hun bør?
hvordan skal jeg være mot henne? jeg ønsker ikke å bli dratt mer inn i siituasjonen selvom jeg er ganske midt i alt, men jeg kjenner allerede etter en dag at det en en pysisk påkjenning.
hun virker ikke lei seg på noen måte og har ikke oppført seg noe andreledes som jeg har merket. det er nesten som hun blokerer følelsene... men jeg får helt grusomme meld midt på natta hvor det står sånn som: hvorfor er alt i livet mitt så dritt, jeg hater livet mitt, og jeg vil dø.
det er lett å si man vil ta selvmord når man er trist og deprimert, tror tanken streifer de fleste på et punkt, jeg har i alle fall tenkt det noen ganger. derfor er det litt vansklig å dømme hvor vidt hun mener det... hva burde jeg gjøre? og hva bør hun gjøre?

SVAR

Besvart 05.01.2008 11:19:21
account_circle