Hopp til hovedinnholdet

Kan Loette gi hyppige og langvarige mellomblødninger?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 19 år, snart 20. Jeg har gått på p-piller siden jeg var 15. den dag i dag går jeg på Loette 28. i det siste får jeg små/større blødninger når jeg ikke skal ha mensen. Nå har blødningene vart i nesten 3 uker og kommer og går litt som det vil men er der hele tiden. Brukt det merke jeg bruker nå i nesten et år. Litt beskymret for hva det kan være og om det kan være noe farlig. Så jeg lurer på hvorfor det er slik når jeg aldri har vært borti det før på disse årene jeg har brukt p-piller. Og om det er noe som bør sjekkes opp eller skal jeg bare la det gå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine. 

Det er umulig for meg å si med sikkerthet hvorfor du har hatt mellomblødninger i ca 3 uker, men jeg tror ikke det skyldes noe farlig. 

Jeg tror mellomblødningene kan ha sammenheng med at du bruker Loette p-piller. Loette er en lavdose p-pille, dvs. at den har et lavt innohold av hormonet (østrogen) som regulere blødningsyklusen din. Mellomblødinger er derfor en hyppig bivirkning hos noen jenter når de bruker Loette. 

Noen opplever at mellomblødningene blir hyppigere og mer langvarige om de hopper over mensen når de bruker Loette. Andre er sensitiv for blødninger om de ikke tar p-pillene til noenlunde samme klokkeslett hver dag.  

Hyppige mellomblødninger kan også skyldes andre årsaker som f.eks.hormonell ubalanse. De aller fleste hormonelle forstyrrelser retter seg selv, og krever ingen behandling. Om du oppsøker fastlegen din, kan legen ta noen blodprøver for å avklare om blødningene skyldes dette.

Seksuelt overførbare infeksjoner som f.eks klamydia kan også gi mellomblødninger. Det er viktig å teste seg for Klamydia om du har hatt ubeskyttet samleie med ny partner. 

Dersom som du ikke har andre kroppslige symptomer enn mellomblødninger eller ser det som usannsynlig at du kan være smittet med en seksuelt overfør infeksjon, vil jeg anbefale deg å bytte p-piller til noen med et høyere østrogen innhold. 

Jeg håper svaret mitt var beroligende og til hjelp for deg.

Med vennlig hilsen helsesøster 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon