Hopp til hovedinnholdet

Bivirkninger ved bruk av microgynon?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har slitt en del med mensensmerter og blødninger, og dro til lege idag og fikk med meg p-pillene Microgynon hjem idag. Både jeg og pappa er litt usikre iforhold til at pappa er redd for at disse vil gjøre mye med kroppen min, og jeg lurer derfor på hvilke hormonforandringer disse kan gi? kan disse gjøre at jeg ikke kan få barn når jeg er eldre? kan jeg bli deprimert av disse? kommer jeg til å få evige hormonforandringer i kroppen, selvom jeg slutter på de? vil ikke at jeg skal ende som en depirimert, oppblåst, kvisete ungdom... mvh meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til Ung.no.
 
Det er leit å høre at du ikke har fått mer informasjon om bivirkninger ved bruk av p-piller.
For de fleste jenter som bruker p-piller fungerer det svært bra, og uten mange bivirkninger. Det er forskjellig om en får bivirkninger eller ikke, noen kan få mange bivirkninger, andre litt, mens noen får ingen.
Derimot er det flott at både du og din far er opptatt av å finne ut om hva som kan endres ved bruk av hormonprevensjon.
 
Aller først er det viktig å vite at dette vil ikke påvirke din evne til å få barn, og det vil heller ikke gi deg evig endring av hormoner.
 
Siden p-piller inneholder hormonene østrogen og gestagen kan du få bivirkninger, akkurat som ved andre typer hormonell prevensjon. Disse er helt ufarlige og går ofte over innen de tre første månedene. Bivirkninger kan være hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, økt utflod, kvalme, humørsvingninger, hudforandringer, psykiske bivirkninger og tap av sexlyst.

Dersom plagene ikke går over, kan det hjelpe å bytte merke. Det hender at noen må prøve flere merker før de finner et som passer. Vi anbefaler å vente tre måneder før du bytter merke for å se om bivirkningene går over av seg selv.
Her kan du lese mer om p-pillen Microgynon.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon