Hopp til hovedinnholdet

Må jeg vente en uke etter mensen før  jeg har sex når jeg går på p-piller for at de skal være sikker?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på ppiller (microgynon) Jeg startet på disse for ca en måned siden. Jeg begynte på de med engang jeg fikk de, tenkte ikke på at jeg måtte begynne rett etter mensen sånn som man egentlig skal. Men jeg går nå på pillene, men jeg tok de ikke den uken når jeg hadde mensen, og da lurer jeg på om deg er trygt å ha samleie rett etter mensen hvis jeg går på pillene, eller er det sånn at jeg må gå på de 1 uke hver gang etter mensen for at det skal være trygt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis man starter på p-pillene første dag av menstruasjon er du sikker mot graviditet fra første dag. Hvis ikke må du vente 7 dager med å ha samleie eller bruke kondom. 

Man må gå på p-piller i 21 dager før en kan ta en pause på 7 dager der en menstruasjonslignende blødning kommer. Selv om du får mellomblødninger når du går på p-piller er det viktig at du fortsetter med p-pillene. 

Du er sikker mot graviditet hvis du går på p-piller, også i den pillefrie uken, men da må man som sagt ha gått 21 dager på selve p-pillene.

Her kan du lese mer om p-piller.

Vennlig hilsen helsesøster

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon