Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg starte på nytt brett og utsette mensen i tre dager uten at det går utover sikkerheten til p-pillene?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Nå skal jeg egentlig begynne på sukkerpillene, men jeg lurer på om jeg kan starte på nytt brett i sånn tre dager og så ta sukker pillene? Altså at det blir tre og 1/2 uke med p-piller før sukkerpillene? Eller vil dette ødelegge sikkerheten på pillene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ja hvis du bruker vanlige p-piller går det helt fint. Du kan utsette mensen så lenge du ønsker. Tar man flere brett på rad kan det faktisk øke sikkerheten litt da man fortsatt er beskyttet om man glemmer piller eller har oppkast / diare.

Det som er viktig er at pausen ikke blir lengre enn 7 dager og at du tar minst 21 piller med virkestoff før du tar neste pause. Anbefaler at du starter på et nytt brett igjen etter pausen og at du beholder brettet du har tatt tre - fire piller fra som reserve bett til en annen gang du ønsker å utsette mensen eller om du mister piller. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon