Hopp til hovedinnholdet

Jeg har nå tatt 4 sammenhengende brett av microgynon. Jeg har ikke hatt noen mellomblødninger. Er det greit å ta ett til brett?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nå tatt 4 sammenhengende brett av microgynom. Jeg har ikke hatt noen mellomblødninger. Er det greit å ta ett til brett? Altså at jeg tar 5 brett med p-piller uten å ha mensen? Eller er dette på noen måte farlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til ung.no


Du lurer på om du kan bruke Microgynon kontinuerlig i mer enn 4 mnd?. Svaret på det er ja - og det er ikke skadelig. Faktisk kan det være bra i forhold til at du oppnår enda høyere sikkerhet i forhold til prevensjon når du tar hormoner sammenhengende. Det eneste du evt. kan oppleve er at du får mellomblødninger. Det er bare plagsom og ikke farlig.

I så fall er det lurt at du tar deg en "pillefri" uke slik at du får "blødd ut litt" og starte igjen på nytt brett etter 7 dager.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt - lykke til. 

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon