Hopp til hovedinnholdet

Etter hver gang vi har hatt sex, så får jeg mensen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har diabetes type1, og p-stav (7mnd siden jeg satte den inn) som er vennelig mot sykdommen min, har fortsatt mensen 1gang i mnd (4dager). For 3mnd siden så fikk jeg mitt første særiøse forhold. Har vært sammen med andre gutter tidligere som ikke var særiøse, og av den grunn mistet jomfrudommen tidlig (12-13år) Men nå er det slik at helt siden jeg møtte typen min, og etter hver gang vi har hatt sex, så får jeg mensen. Det varer i 4dager, og jeg har akkurat de samme smertene (bare mildere) i magen. Utenom dette så har jeg mensen til "avtalt" tid hver mnd. Har hørt at det er et tegn på klamydia, men har ingen andre symptomer som er beskrevet på nett. Har vondt i underlivet og er sår, men det på grunn av dårlig regulert blodsukker. Dette blir bedre når jeg er bedre regulert. Men er det klemydia jeg har? Er det normal å ha mensen i 4daget etter sex? Hilsen en usikker 17åring.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
En vanlig årsak til blødninger etter samleie er oftest rift eller sår. Det kan lett komme om man ikke har vært våt nok i skjeden ved samleie. Har du i utgangspunktet et sårt underlivet på grunn av dårlig regulert blodsukker, kan det tenkes at det gir lettere muligheter for brist og sår i slimhinnen i skjeden. Det kan gi blødning etter samleie.

Noen har av en eller annen grunn en mer lettblødende livmorhals, og det kan gi litt blødning etter samleie. Det er ikke farlig.

Blødning kan også skyldes en kjønnssykdom eller annen infeksjon. For å få et klart svar på hva dette kan dreie seg om, vil jeg råde deg til å ta en prat med lege på Helsestasjon for ungdom. Der kan du teste deg for smitte av klamydia, og du kan også sjekke underlivet for annen type infeksjon. Det kan være greit å når du er plaget med smerter og sårhet i underlivet.

Helsestasjon for ungdom er gratis og du vil få god hjelp.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Kosthold med diabetes type 1

Diabetes type 1 (colourbox.com)

Diabetes type 1 lever man med hele livet, derfor er det viktig at man blir trygg og fortrolig med sin egen situasjon. Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen. I denne artikkelen gir ernæringsfysiologen tips for type 1-diabetikere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon