Hopp til hovedinnholdet

Jeg tar p-piller (Loette) kl.9.00 om kvelden hver dag. Men en dag  så glemte jeg pillen om kvelden og tok den kl. 9.00 om morgenen. Jeg lurte om jeg er beskyttet mot graviditet nå?  :)

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tar p-piller (Loette) kl.9.00 om kvelden hverdag, men en dag etter jeg tok en pille på vanlig tid så glemte jeg og tok jeg en annet kl.9.00 om morran, og etterpå neste dagen tok jeg en på vanlig tid, så jeg lurte om jeg er beskyttet mot graviditet nå Mvh :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dersom du har glemt  én pille (det vil si der det har gått mer enn 24 timer, men mindre enn 48 timer, siden forrige pille), uansett hvor du er på brettet, regnes du fortsatt som beskyttet mot graviditet. Dette gjelder også om du starter på nytt brett en dag for sent.

Du skal ta en pille så snart som mulig og deretter fortsette med de neste pillene til vanlig tid. Dette kan bety at hun må ta 2 piller samme på dag.

Eksempel: Hvis det er torsdag morgen og du oppdager at du glemte å ta onsdagspillen, tar du onsdagspillen med en gang. Torsdagspillen tar du så til kvelden. Fra fredag fortsetter du å ta pillene til vanlig tid.

Tenker at du har gjort helt rett slik at du ikke trenger å bruke kondom eller avstå fra samleie i de neste 7 dagene. Du er beskyttet mot graviditet nå og trenger heller ikke å bruke nødprevensjon. Dersom du ønsker å ta en pillefri uke før neste brett, kan du gjøre det.
Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Kva veit du om demokrati?

Kor mange gonger har Noreg hatt folkerøysting om norsk EU-medlemskap?