Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på Ceracette og glemte en pille. Jeg tok pillen ca 12 timer for sent. Jeg tok angrepille etter 2 timer. Tok pillen til riktig tid neste dag. Hadde så sex uten kondom. Har lest at jeg ikke er sikker før 7 dager etter glemt pille. Har jeg økt risiko for å bli gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 20 år og har gått på cerazette i 5 måneder. Jeg glemte pillen min en dag og tok den 12 timer for sent(give or take). Jeg tok angrepille etter 2 timer. Jeg tok pille til riktig tid dagen etter, men glemte meg bort å hadde sex uten kondom. Jeg har lest at jeg skal bruke ekstra prevensjon de sju følgende dagene etter glemt pille. Har jeg økt risiko for å bli gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år!

Så fint at du skriver til oss!

Sjansen for graviditet er tilstede ut ifra det du beskriver, men den er nok liten.

Når det gjelder gestagenpiller som Ceracette, er det slik at dersom den tas mer enn 12 timer for sent (det går mer enn 36 timer mellom to piller)skal man ta en pille så snart som mulig og deretter fortsette med de neste tablettene til vanlig tid. Man bør bruke kondom eller avstå fra samleie i de neste 2 dagene.

Dersom det gikk mer enn 2 dager før du hadde sex, er sjansen enda mindre for graviditet.

Angrepillen kan ha hatt betydning, men slik jeg forstår deg, hadde du ubeskyttet sex etter at du hadde tatt angrepille.

For å være på den sikre siden, vil jeg anbefale deg å ta en graviditetstest når det har gått minst 3 uker etter ubeskyttet sex.

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon