Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg har tenkt å sette inn p-stav. Kjæresten min og jeg har kun hatt sex med hverandre. Er jeg trygg for graviditet og kjønnssykdom ved bare å bruke p-stav, uten kondom?  

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Skal prøve å holde spørsmålet så kort og enkelt som mulig! Jeg har tenkt til å ta P-stav og lurer på om jeg da kan ha sex med kjæresten min uten bruk av kondom? Vi mistet jomfrudommen til hverandre og ingen av oss har hatt sex med noen andre etterpå. Kan vi da ha trygg sex uten kondom om jeg har p-stav, uten å tenke på graviditet eller seksuellt overførbare sykdommer? Takk for svar:) PS: Digger nettsiden deres!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss og at du liker siden vår!

Når du har p-stav og hverken du eller kjæresten din har hatt sex med andre, trenger dere ikke å bruke kondom. Da kan dere ikke bli smittet med kjønnssykdommer og p-staven gir god beskyttelse mot graviditet.

Dersom du har regelmessig menstruasjon og får satt inn p-staven mellom første og femte dag i menstruasjon, er du beskyttet fra første dag.

Dersom du får satt inn p-staven på et annet tidspunkt, må dere bruke kondom i 7 dager før du er sikker mot graviditet.

Er du vant til å ha uregelmessige mensblødninger, bør dere også bruke kondom i 7 dager etter innsetting av p-stav.

Legger ved noen artikler som du også kan lese

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Før du velger prevensjonsmetode

Ulike prevensjonsmidler (foto: ung.no)

Du har begynt å ha sex eller vet at det snart vil skje. Du ønsker ikke å bli gravid og vil begynne med prevensjon for å hindre det. Det finnes mange ulike metoder å velge mellom. Hva vil passe best for deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon